Pomoc Żywnościowa POPŻ, Podprogram 2019 - efekty

  • 16.11.2020, 10:25 (aktualizacja 16.11.2020, 10:43)
  • Tomasz Płaza
Pomoc Żywnościowa POPŻ, Podprogram 2019 - efekty

PODPROGRAM 2019 – efekty

  1. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Leżajsku z terenu województwa podkarpackiego przy współpracy z Podkarpackim Bankiem Żywności realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Leżajska pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie: styczeń 2020 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 666 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu Leżajska

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 33,91 ton żywności;

- 3182 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2019 dla 22 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 sesje warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

    • kulinarnych - 1 spotkań dla 14 uczestników
    • żywieniowo dietetycznych -  1 spotkań dla 8 uczestników
Tomasz Płaza

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.


Pozostałe